Shuchart Office

Workplace

Schuchart office Seattle office building

ARCHITECT: Gensler

LOCATION: Seattle, WA

CLIENT: Schuchart

SCHEDULE: 14 weeks

Located in downtown Seattle, the Schuchart office was built in a former restaurant space. Work included complete demolition and removal of an existing freight elevator, commercial kitchen and seating area. By taking advantage of the perimeter full height glazing, the space is washed in natural light. Built to suit an open office format, the space allows for large collaboration areas, 3 hard wall offices, 3 conference rooms, work room and new restrooms.

The work included opening the ceiling to showcase the structure and MEP systems with ACT Clouds for sound attenuation. Conference rooms include large glass panes allowing natural light to enter the space. Finishes included a mix of carpet and polished concrete as well as stripped columns, revealing the raw concrete.

Schuchart re-used the existing HVAC system and refitted salvaged lighting with energy efficient components, as well as reclaimed wood for the entry ramp. A fully integrated lighting / shade control system was installed with shadow sensors automatically opening and closing based on the amount of outside light. Custom casework was done throughout the kitchen, workroom and conference rooms.

Schuchart office Seattle office hallway entry ramp, reclaimed wood
Schuchart office Seattle office entry ramp and conference room
Schuchart office Seattle office conference room meeting
Schuchart office Seattle office lobby logo