Tableau Millworks

Workplace

Office kitchen with butcher blog kitcen table and plastic casework

ARCHITECT: E. Cobb Architects

LOCATION: Seattle, WA

CLIENT: Tableau

SCHEDULE: 12 weeks

SIZE: 22,500 sf

Work on this 100-year-old former saw mill consisted of full demolition and corporate tenant infill for the 22,500 sf building. Central to the project was the desire maintain the historic, heavy-timber feel of the building while updating the infrastructure to code and to meet the client’s technology requirements. Connecting the building to its maritime history and location on the Lake Washington Ship Canal, a 20 foot aluminum marine access ramp spans the open atrium on the second floor, connecting the two halves of the building. Industrial elements are echoed in the new 8’ thick butcher block kitchen table with blackened cladding, and bent-steel steel benches and counters.

To highlight and contrast with these design features, Schuchart built all new private offices, team rooms, and conference rooms with full-height glass re-lites and glass doors. Back-painted glass white boards and clean white plastic-laminate kitchen and break room casework provided further contrast. The sophisticated space also received new data cabling infrastructure supported by cable trays, a design-built high-efficiency VRF mechanical system, power and lighting upgrades, and new audio-visual equipment.

The project was a finalist for the 2016 NAIOP Night of the Stars.

Office lobby interior lounge area, timber bowstring trusses
Office lounge area with timber framed bowstring trusses
Office lounge area with timber framed bowstring trusses