Tableau West Dock

Workplace

Tableau office reclaimed basketball court hallway and staircase

ARCHITECT: Gensler

LOCATION: Seattle, WA

CLIENT: Tableau

SCHEDULE: 16 weeks

SIZE: 48,000 sf

The 48,000 sf tenant improvement for Tableau at West Dock in Seattle’s Fremont neighborhood. The flexible space accommodates multiple modes of working by providing both quiet and active areas with private offices, conference rooms, break-out areas and quiet workspaces. The project consisted of the complete demolition of an existing 3-story athletic club facility including locker rooms, basketball courts, and the rooftop mechanical system.  New construction started with the structural infill of half of the level two floor plate including concrete grade beams, fiber reinforced diaphragm, steel columns and beams, steel joists, metal pan deck, rebar and elevated concrete deck.  Build out of the space included electrical rooms, server rooms, IDF rooms, training rooms, locker rooms, conference rooms, lobby, kitchen/break rooms, fire sprinkler, fire alarm, LED lighting, comm riser, Cat6 cabling, fiber optic cabling, audio visual, security, and roof top VRF mechanical system.  Server room included hot and cold aisle containment and a dedicated UPS system.

Tableau office hallway and conference room with big windows
Tableau office hallway with waste and recycling station
Tableau office interior hallway
Tableau office hallway with reclaimed wood flooring and walls
Tableau office desks and meeting lounge